Trots den ständiga skottlossningen och explosionerna i svenska städer och den näst högsta terrorhotnivån sedan augusti förra året, fortsätter Sverige politiskt att indirekt stödja gäng, terrorister och Ryssland. De rödgröna partierna, vars politik har försatt landet i denna situation, har i de senaste valen stärkt sin ställning och fått nästan 50 procent av rösterna. Detta är mycket förvånande jämfört med andra EU-länder där migranter har blivit ett stort problem.
I Allahs namn sköts två fotbollsfans i svenska landslagströjor ihjäl i Bryssel förra hösten. Trots detta fortsätter de rödgröna i städer där de har makten att stödja muslimska föreningar, även de med tvivelaktiga aktiviteter. Deras brist på självbevarelsedrift visar sig också i relationen till Ryssland. Den tidigare statsministern Magdalena Andersson ville till en början inte ens kalla attacken mot Ukraina för en invasion. Hon tvingades till detta av journalister och den borgerliga oppositionen.
Den borgerliga oppositionen lyckades till slut få regeringen att ge militärt stöd till Ukraina och att inleda processen för Sveriges medlemskap i NATO, vilket endast Miljöpartiet och Vänsterpartiet röstade emot.
Trots sina misslyckanden förbättrade de rödgröna partierna sina resultat i årets EU-val – Miljöpartiet med 2,3 procent och Vänsterpartiet med hela 4,2 procent. De regerande Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna fick tillsammans endast 27,7 procent av rösterna.
Migrantproblemet Drog Inte
Sverigedemokraterna, som baserade sin kampanj på att "bygga murar" mot migranter, fick en valfiasko och fick endast 13,2 procent av rösterna. En av anledningarna kan vara avslöjandet av anonyma konton på sociala medier som partiet använde för att sprida desinformation och smutskasta politiska motståndare. Partiet reagerade på avslöjandet med att förminska det och attackera medierna.
När det gäller migration var väljarna dock intresserade av andra frågor. Enligt en undersökning från public service-kanalen SVT var fred i Europa, demokrati och klimatet viktigare för väljarna. Brottsbekämpning kom först på fjärde plats.
Trots att de rödgröna partiernas misslyckade migrationspolitik har låtit gängen växa, har de ett stort stöd bland väljare med utomeuropeisk bakgrund. Nästan 30 procent av väljarna med utomeuropeisk bakgrund röstade på Socialdemokraterna, 20 procent på Vänsterpartiet och 14 procent på Miljöpartiet.
Även om den nuvarande borgerliga regeringen kritiserar de rödgröna för deras snabba lagförslag och åtgärder mot gäng, har de rödgröna partierna inte visat något bättre. Tvärtom, deras politik har försatt landet i den nuvarande farliga situationen.